Lördagskväll - Vad händer?

Lördagskväll och här sitter jag framför datorn.
Har precis lagt båda barnen, de var båda jättetrötta och har varit det ett bra tag så det fick bli en tidig kväll för dem nu. Får bara hoppas att de tar sovmorgon i morgon för jag är också otroligt trött. ;-)

Vet faktiskt inte riktigt vad som händer nu i kväll. Kanske ska titta på den nya omgången av Robinson. Som småbarnsförälder blir det ju lite lugnare helger än vad man hade som 15-åring. :-P
Vad ska ni göra i kväll?


Saknaden...

...efter pappa är stor. Det känns så overkligt alltihop. Att läsa dödsannonsen i tidningen, att veta att det snart är dags för begravningen.
Här om dagen när jag var ute och gick så fick jag mötande av en likadan bil som pappa har och givetvis reagerar jag genom att titta extra om det är pappa men lika snabbt kommer jag ju på mig själv att det inte är så. :-(
Varför finns cancer? Och framför allt varför finns det inget botmedel mot det?
Pappa ska ju vara här! Dottern sa igår "Morfar bor i himmelen, fåglarna, stjärnorna och månen åsså". Lilla tjejen, hon saknar honom mycket hon också. De busade och lekte så mycket innan han blev sjuk.
Livet är inte rättvist! :-(

Feber och kraftig hosta - är det svinflunsan tro?

Dotterns dagisfröknar ringde mig förut när jag för en gångs skull lyckats ta mig ut på en rejäl långpromenad. Jag hade lyckats ta mig en mil från hennes dagis när de som sagt ringde till mig och talade om att hon hade fått feber.
Det fanns ju inga andra alternativ än att sätta mig på första bästa buss hem igen. Vilken tur att jag valde den promenadstreckan som jag valde eftersom det går bussar förbi med hyfsat mellanrum. Nu ligger hon och sover i vagnen, hon somnade på väg hem från dagis. Och lillebror härjar inne på hennes rum, han får ju passa på medans han kan. ;-)

Dottern har alltså feber och hosta som är kraftig på nätterna men inte alls så jobbig dagtid. Helt ärligt; hur ska man veta om det är svininfluensan eller en vanlig förkylning?  Är det svinflunsan slipper man ju vaccinera sig eftersom man då är immun mot den (har jag läst, stämmer det inte får nån gärna hojta till) och eftersom jag känner mig lite kluven inför vaccinet så hade jag gärna velat veta om det kan vara det.

Nå'n som vet om man kan kolla upp sig någonstans mot influensan?

"Morgonstund har...

...guld i mund" sägs det. Jovars.

Jag är iallafall uppe se'n en timma tillbaka med fröken bus. Hon vaknade runt fem när mannen gick upp och gjorde sig ordning för jobbet. Hon är så otroligt lättväckt! Men det var, och är, visserligen jag också. Nu börjar det iallafall program för henne på tv som hon tycker om; I drömmarnas trädgård. Och se'n efter det är det hennes favoriter som kommer; Teletubbies. Finns nog inte många föräldrar som inte kan hålla med mig om att de två serierna är lite... speciella. ;-)
Ser era barn på I drömmarnas trädgård och Teletubbies?

Nej, nu ska jag inte sitta här längre utan nu ska jag gosa ner mig bredvid lilltjejen i soffan. :-)


Isfingrar

Nyss hemkommen från en shoppingrunda med lillkillen på köpcentret (köpcentrat kanske man egentligen skriver?). Behövde verkligen en ny vinterjacka. Den från förra året passar inte i år. Dels för att jag var höggravid vid denna tiden då och även för att jag har gått ner närmare 30 kg se'n dess, så ja, den är några storlekar större än vad jag behöver ha idag. :-) Hittade en jättehärlig dunjacka i en av sportaffärerna. Var inne på Gina, HM och liknande butiker men där fanns det ju endast tunna "vinterjackor". Jag vill ju ha en jacka som håller mig varm i vinter! Råkade dessutom få syn på ett par snygga vinterskor, i sportig stil, precis vad jag har letat efter! Så nu behöver jag inte frysa om fötterna heller! :-) Nästa inköp bör nog vara nya vantar, jag har visserligen ett par, men jag vill ha nya... :-P

Nej, nu ska jag snart ta ut min rotfruktsgratäng ut ugnen och steka upp köttbiten och äta lunch innan vi ska hämta stora tjejen på dagis.

Får hoppas mina fingrar tinar upp också, just nu är de isfingrar. Det är sååå kallt ute!

Kyrkogårdsbesök

Idag mötte jag och barnen upp min mamma på kyrkogården. Vi skulle se efter en plats åt pappa.
Anledningen till att vi var där kändes så overklig. Jag har svårt att förstå att han verkligen är borta. Min pappa som alltid har funnits där, nu är han borta. För alltid.

Det var en riktigt isande kyla ute. Jag som inte har någon riktig vinterjacka än frös riktigt mycket. Barnen däremot var varma och goa - lilla killen satt ju både i overall och åkpåse och stora tjejen hade jacka och överdragsbyxor och mössa + vantar, så där var det inga som helst problem. Mamma (ja, jag alltså) hade dock inte pälsat på sig själv lika mycket. ;-)

Nu sitter jag här, men borde väl egentligen göra något annat. Som vanligt. Det är så många "borde" och "måsten", men disken diskar tyvärr inte sig själv. Får väl ändå vara tacksam för att mannen bjöd ut oss, mig och barnen, på restaurang till middagen så idag slapp jag laga mat. :-)

Snart är Ullaredsprogrammet på TV också. Måste se detta avsnittet också. Tyckte visserligen att förra avsnittet var rätt så pinsamt. Är folk verkligen sådär eller gör sig vissa till? 
Vad tycker ni om programmet?

Hursomhelst, dags för snabbdiskning - se'n ska jag bänka mig framför Ullaredsprogrammet! 

 


Vinn valfritt klädesplagg till ditt barn...

 

...från Alfons Åberg!


Är du också intresserad av att vara med i tävlingen gå in hos http://flerbarnsmamma.se/?p=3766 och anmäl dig du också! Tävlingen pågår tillochmed den 7:e december.




Jogolino - Osockrad yoghurt för småbarn!




Jag är medlem på Buzzador och får då och då prova på nya produkter på marknaden. Denna gång har jag fått vara med och prova på Nestlés nyhet Jogolino, som är en osockrad yoghurt för barn från runt 10 månader. Perfekt för oss småbarnsföräldrar att ha med i skötväskan som en mellis. :)
Mina båda barn älskade verkligen Jogolino, så varför inte pröva du också!?


Ny här på bloggen

Ja, då har även jag hamnat här - i bloggandets värld.

Min första tanke med bloggen var att blogga om min viktresa - från att ha haft en välvadderad kropp till att nå normalvikt. Det är egentligen gjort men några kilon finns kvar, liksom min första tanke om bloggen har ändrats. Livet har över en natt förändrats. Från att ha haft båda mina föräldrar till att ha mist en utav dem. Min älskade pappa förlorade livet på grund av cancern.

Bloggen kommer att bli just en blogg med min tankar och funderingar i mitt liv - just nu.





En presentation kanske också är på sin plats?

Jag heter Malou (nja, men jag föredrar att bli kallad detta på bloggen iallafall, är inte helt olikt mitt irl).
Lever tillsammans med min man och våra två barn - en dotter på 2½ och en son som blir 1 år i januari. Själv närmar jag mig 30-strecket med stormsteg, nu är det endast fyra år kvar dit. :-P

RSS 2.0