Husmorstips mot hosta till småbarn!

Nu behöver jag lite husmorstips om hur man kan bota hosa hos småbarn. Isabelle har haft hosta nu i säkert en månad och när jag väl trott att den börjat ge sig så har den kommit igen. Nu i kväll när hon hade lagt sig dröjde det inte länge förrän hon kom ut till oss i vardagsrummet och sa att hon inte ville sova för att hon bara hostar. :-(
Stackars lilltjejen! Så fram med era bästa tips hur jag kan motverka hostan för henne. :-)

Tävla och vinn en sjal...

...från Streetstore.se inne på http://mansondusts.blogg.se/2009/november/tavling-valfri-sjal.html 
 
Jag hade velat ha Indie Paisley Svart & Vit om jag vann. :-)
Så nu håller jag tummarna på att det ska bli min tur att vinna!

Idol - otippat!

Har ju blivit fast och följer Idol varje fredagkväll.
I kväll trodde jag verkligen att Calle skulle åka ut och att det skulle bli Tove och Erik i finalen - men så fel jag hade! Calle och Erik står mot varandra i Globen om en vecka. Vem tror ni kommer att vinna?


Borde nog gå och lägga mig nu. Barnen ger mig ju knappast sovmorgon bara för att jag suttit framför datorn halva natten...


Hääärliga kyla!

I morse när jag gick för att lämna stora tjejen på dagis så var det sådär vinterfriskt ute.
Luften var alldeles frisk och frosten riktigt gnistrade på marken. Så härligt! Nu hoppas jag faktiskt på att det ska komma snö. Tillräckligt mycket så vi kan ut med pulkan och åka med barnen.
Längtar efter sådana vintrar som jag hade som barn; massor med snö och vi var ute hela dagarna och bygde snögubbar med morotsnäsor och armar av grenar, snögrottor som alldeles för ofta rasade in lagom till man krupit in i den och små fina snölyktor som vi tände upp med levande ljus när mörkret kom. Åh, vad jag hoppas på att det kan bli liknande vintrar framöver, jag vill att även mina barn ska få uppleva det. Detta eviga regnande som det är nu gör en ju bara så trött och nedstämd, även om stora tjejen tycker det är roligt att dra på sig stövlarna för att kunna ut och plaska i pölarna, så riktigt längtar jag efter en kall och snöig vinter!


Nu plingade det utifrån köket - lunchen är klar! Idag får det blir resterna från gårdagens middag som var köttfärskratäng. Gott!

Begravning

Ja, nu har pappas begravning varit. Det var ett fint men sorgligt avsked i kyrkan. Jag vill ju ha honom här...
Var väldigt många människor som kom till kyrkan för att ta ett sista farväl och det var på något sätt fint att se.



Har varit dålig på att uppdatera nu det senaste. Jag har helt enkelt inte haft ork! Orken är ju som bortblåst. Jag gör det som måste och ska göras men helst inget mer än så. Detsamma gäller ju med min viktnedgång, det har snarare blivit ett par kilon upp men just nu orkar jag inte! Det är mitt eget fel. Har dock som mål att (senast) från och med första januari är det VV som gäller igen. Innan sommaren ska 10 kilo bort, kanske några kilon till på det. Sen är jag nöjd!

Mmmm, ett lite osammanhängande inlägg kanske. Får bli bättre i morgon. ;-)

RSS 2.0